Kendi işinin patronu olmak, pek çok çalışanın en büyük hayallerinden biridir. Son derece zor ve zahmetli bir süreç olan iş yeri kurmak, gerekli adımlar doğru atıldığında ve yeterince sabredildiğinde tüm hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilir. Peki iş yeri kurarken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir, biliyor musunuz? İşte karşınızda iş yeri kurmak hakkında bilmeniz gereken tüm detaylar…
Resmi Prosedürlere Dikkat Edin
İş yeri kurarken dikkat etmeniz gereken en önemli hususlar, resmi prosedürleri tam ve eksiksiz bir şekilde yerine getirmektir. Pek çok iş yeri, resmi işlemlere gereken özeni göstermemeleri nedeniyle daha kuruluş safhasında başarısızlığa uğrar. Bu nedenle iş kurarken;
- Maliye Bakanlığınca belirlenen iş kurma prosedürlerini eksiksiz şekilde yerine getirmeniz,
- Bağlı olduğunuz belediyeye başvuruda bulunmanız,
- Kendinizin ve çalışanlarınızın sigorta işlemlerini derhal başlatmanız,
- Bir mali müşavir ve bir avukattan yardım almanız ve gerekli tüm işlemler hakkında bilgi edinmeniz tavsiye edilir.
- Ayrıca işletmenizde zorunlu olarak bulundurmanız gereken yangın söndürme tüpü, ilk yardım çantası gibi gereksinimleri en başta satın alabilir, eğer restoran ya da kafe gibi toplum sağlığına etki edebilecek bir iş yeri açıyorsanız uymanız gereken hijyen kurallarını öğrenerek ilk günden itibaren uygulamaya geçebilirsiniz.
S.E.S. Kuralı: Sermaye, Emek, Sabır
Resmi prosedürleri eksiksiz bir şekilde yerine getirdiniz ve iş yerinizi kurdunuz; peki işletmenizin başarısını nasıl sağlayacaksınız? Her iş yerinin başarılı olabilmesi için dikkat edilmesi gereken önemli genelgeçer kurallar bulunur. Bu kuralların en önemlileri ise işinize yeterince sermaye yatırdığınızdan emin olmanız, durmadan dinlenmeden emek harcamanız ve işleriniz yoluna girinceye dek sabırlı olmanızdır. Hazır bir müşteri portföyüne sahip olmak ya da muadili bulunmayan bir ürünün ticaretine başlamak gibi sıra dışı avantajlara sahip değilseniz, iş yerinizin başarıya ulaşması mutlaka zaman alır. Müşterilerinizin sizi tanıması, güvenmesi, sizin işletmenizi kullanma alışkanlığı geliştirmesi ve hizmetlerinize tekrar tekrar ihtiyaç duyması, uzun bir sürece yayılır. Pek çok işletme için gereken zaman, 3 ila 6 ay arasıdır. Yüksek meblağların söz konusu olduğu sektörlerde ise bir şirketin kendi ayakları üzerinde durabilmesi bir seneyi bulabilir. Bu nedenle müşteri kitlenizi oturtuncaya dek sabırlı olmanız, daha fazla müşteri kazanmak ve size şans veren müşterileri memnun etmek için emek harcamanız ve bütün bu süreçleri finanse edecek kadar sermaye sahibi olmanız, iş yerinizi başarıya taşıyacak en önemli faktörler arasındadır.
İş Yerinizi Güvende Tutun
İşlerinizi ve iş yerinizi güvende tutabilmenizin en önemli yollarından biri, reklamlardan yararlanarak sürekli olarak yeni müşteriler kazanmak ve işlerinizi daima canlı tutmaktır. Reklam aracılığıyla sürekli olarak yeni müşteriler kazanmak, şirketinizin finansal durumunun canlı ve güvende kalmasına yardımcı olur. Müşterilerinizi kolayca etkileyebilmenize ve daha fazla müşteriyi çekebilmenize yardımcı olan reklamlar, bütçenize göre çeşitlilik gösterebilir. Eğer yüksek bütçeli bir şirket sahibiyseniz, ana akım medyaya reklam verebilir ve tüm ülkenin dikkatini üzerinize çekebilirsiniz. Daha küçük çaplı iş yerlerini ise radyo reklamlarıyla, sosyal medya reklamlarıyla ve dijital pazarlama teknikleriyle destekleyerek daha bilinir bir hale getirebilirsiniz. Ayrıca işletmeniz adına bir sosyal medya hesabı kullanmanız da müşterilerinizi etkileme konusunda son derece yararlı olabilir. İş yerinizi güvende tutmanın bir diğer yolu ise iş yeri sigortası yaptırmaktır. İş yerinizi her türlü kazaya, doğal afete ve beklenmedik aksiliklere karşı güvence altında tutan iş yeri sigortaları, beklenmedik aksilikler sonucu yatırımlarınızı yitirme riski yaşamanızı önler. Hemen şimdi Sigorta Cini‘nin size sunduğu birbirinden avantajlı iş yeri sigortası seçeneklerine göz atabilir, geniş kapsamlı paketler ile iş yeriniz için eksiksiz bir koruma sağlayabilirsiniz.